Agendatips

Wees gewaarschuwd, er zijn 3 niet te missen festivals aanstaande!

Het Tuinfeest
Deventer, zaterdag 4 augustus 2018
Website Het Tuinfeest / Theater Bouwkunde

Ieder jaar is de oude binnenstad van Deventer het podium voor meer dan 30 dichters. Rondom Theater Bouwkunde dragen zij voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen. Dit jaar wordt Het Tuinfeest gehouden op zaterdag 4 augustus.

Toonaangevende Nederlandse en Vlaamse dichters lezen hun gedichten en het publiek leert debutanten kennen. Een muzikaal programma zorgt voor de luchtige noot. In de theaterzaal van Theater Bouwkunde kunnen nieuwe presentatievormen van poëzie ontdekt worden. Restaurant Bouwkunde verzorgt een smakelijk tweegangen buffet.

Kijk op de website voor de eerste namen die al bekend zijn gemaakt, voor praktische informatie en voor tickets.

 

Dichters in de Prinsentuin
13,14 en 15 juli 2018, op verschillende locaties in Groningen
Website Dichters in de Prinsentuin

Dichters in de Prinsentuin is een grotendeels vrij toegankelijk poëziefestival dat elk jaar in Groningen plaatsvindt.

Het Festivalmagazine 2018 is je gids, toegangskaartje en praktische handleiding tot het stralende programma van Dichters in de Prinsentuin. Met het magazine in de hand weet je wie wanneer en waar optreedt, ben je op de hoogte voor de avondprogrammering en houd je het hoofd koel als een dichter ontbrandt.

Het festivalmagazine is vanzelfsprekend tijdens het festival verkrijgbaar aan de deur en vanaf 5 juli o.a. bij boekhandel Godert Walter. In juli wordt het magazine ook via de website aangeboden, waar je ook het programma en andere informatie kunt vinden.

De afgelopen jaren zag je op Dichters in de Prinsentuin gastdichters uit Denemarken, Polen, Estland, Macedonië, Catalonië, IJsland, Groot-Brittannië, Irak en Syrië. Dit jaar zoeken we het, geografisch gezien, dichter bij huis en bieden je een blik op wat er op dit moment speelt bij de “buren” in Friesland, Vlaanderen en Duitsland. Actuele redenen genoeg daarvoor. Leeuwarden is Culturele Hoofdstad 2018 en er is voor het eerst een Dichter fan Fryslân aangesteld; hoog tijd om de stand van poëtische zaken in onze buurprovincie op te maken. In België spat de poëzie de laatste tijd van het podium af; daarom brengen we het dichterstheater der Zuiderburen naar het Noorden. En wat als je als jonge schrijver de kans krijgt om eens te kijken bij de buren? Met collega’s uit Duitsland en Nederland gaan we in gesprek over het belang van internationale samenwerking voor onze literaire talenten.

Het thema ‘Goede buren’ vind je terug in de avond- en randprogrammering.

 

Nacht van de Poëzie
29 september 2018, TivoliVredenburg Utrecht
Website Nacht van de Poëzie

Het grootste poëziefeest van het jaar kent in 2018 zijn 36ste editie, als vanouds in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. De beste Nederlandstalige dichters, van debutant tot veteraan, bieden het publiek een poëtische marathon die zijn weerga niet kent. En dan zijn er nog entr’actes als muziek, dans en cabaret, die de dichters gedurende de avond in razend tempo afwisselen. De Nacht van de Poëzie betovert haar bezoekers tot diep in de nacht en laat ze met een glimlach huiswaarts keren.

Het evenement begint om 20.00 uur en eindigt meestal tegen 3.00 uur in de ochtend.

 

 

Om te delen