Komende gasten

De volgende uitzending is op zondag 1 april. Dan zullen we in de studio in gesprek gaan met Roland Bouman en Emma Brown. Roland Bouman is een zeer getalenteerd componist. Hij schreef indrukwekkende stukken, waaronder composities op basis van gedichten uit en over de eerste wereldoorlog. Deze heeft hij laten opnemen met een professionele zanger en zangeres, en een kamermuziek ensemble (strijkkwartet, hobo, klarinet). Wij gaan hierover met hem praten en met name aandacht besteden aan een door hem geschreven lied op op Vera Brittain’s gedicht Perhaps.

In dat verband zal ook de internationaal bekende en gewaardeerde Britse mezzo-sopraan Emma Brown in de studio zijn.

Britse mezzo-sopraan Emma Brown is afgestudeerd in Muziek aan de Universiteit van Cambridge voordat ze naar Nederland verhuisde om zang en compositie te gaan studeren. Ze behaalde in juni 2014 cum laude haar Master’s aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

In 2003 werd Emma, als jongste zangeres ooit, een beurs aangeboden voor de Royal Academy of Music in Londen. Ze koos er echter voor om te gaan studeren aan de Universiteit van Cambridge. Gedurende deze periode werd ze opgeleid door Elizabeth Ritchie en David Lowe. Ze heeft als solist deelgenomen aan vele oratoria, waaronder het Requiem, Vespers, en Coronation Mass van Mozart, Stabat Mater van Vivaldi, Requiem van Duruflé, Magnificat en de B-moll Mis van Bach, de Messiah van Handel, de Vespers van Rachmaninov en de Serenade to Music van Vaughan Williams, met onder andere de muziekgezelschappen van de Colleges van St. John’s, Clare en Trinity en Cambridge University Music Society. Ze heeft ook in opera’s en musicals gezongen, bijvoorbeeld in de rol van Contessa in Le Nozze di Figaro van Mozart met Cambridge University Opera Society, en in de rol van de Duchess in Me and My Girl in Cambridge Arts Theatre.

In 2007 heeft Emma zich in Nederland gevestigd om daar zang te gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Maria Acda-Maas en aan het Conservatorium Utrecht bij Jòn Þorsteinsson. Als student zong ze bij de Nederlandse Opera in het kamerkoor in Il Priggioniere van Dallapiccola. Daarnaast zong ze in het Concertgebouw mee met het Requiem van Verdi en tijdens het Prinsjesdagconcert in Den Haag in de Negende Symfonie van Beethoven. Ook zong ze voor Yo! Opera en voor de Nieuwe Opera Academie.

 

Om te delen