De tweede ronde

Flowermouth is een eclectisch, electronisch en melancholisch project van Dennis Ramler in samenwerking met internationale gasten. In 2012 kwam zijn debuutalbum Drift uit. In 2016 zijn tweede album Grey façades, waarop elke track gesproken poëzie bevat. Werk van dichters uit Engeland, Duitsland en de VS.Flowermouth werd in Engeland aanbevolen door Tom Robinson (werkte samen met Peter Gabriel en Elton John) en gedraaid in de Tom Robinson Mixtape Show van BBC Radio. Zijn Seven Seals belandde zelfs in de eindejaarslijst van BBC 6.

Flowermouth deed samen met Over Poëzie en Muziek een oproep om via ons programma je gedichten (maximaal drie stuks) in te sturen. We hebben vele mooie inzendingen mogen ontvangen en inmiddels met onze meelezers tien dichters geselecteerd die door zullen gaan naar de volgende ronde.

In de uitzending van zondagavond 4 maart is bekend gemaakt wie er van de eerder genomineerde tien dichters nog steeds kans maken op een track gemaakt bij zijn of haar gedicht.
Dit is de top drie, in alfabetische volgorde:

  • Kamiel Choi, met het gedicht Underground blues
  • Mariola Dirkzwager, met het gedicht Het achterland voorbij
  • Maddy Hulshof, met het gedicht Lief zijn, lekker slapen

Flowermouth zal in de komende ronde het gedicht kiezen waar hij mee aan de slag gaat. Bij het maken van de track gaat hij voor kwaliteit, dus het is van te voren moeilijk aan te geven wanneer het klaar zal zijn. (‘Het is af wanneer het af is’).

Iedereen nogmaals enorm bedankt voor het meedoen! Alle 10 genomineerden krijgen het gesigneerde album toegestuurd. De top drie moet nog even geduld hebben tot duidelijk is wie van de drie gewonnen heeft. Dit zal in de uitzending van 1 april bekend worden gemaakt. De overige zeven dichters kunnen het album eind volgende week verwachten.

 

Om te delen