De uitslag

Flowermouth is een eclectisch, electronisch en melancholisch project van Dennis Ramler in samenwerking met internationale gasten. In 2012 kwam zijn debuutalbum Drift uit. In 2016 zijn tweede album Grey façades, waarop elke track gesproken poëzie bevat. Werk van dichters uit Engeland, Duitsland en de VS. Flowermouth werd in Engeland aanbevolen door Tom Robinson (werkte samen met Peter Gabriel en Elton John) en gedraaid in de Tom Robinson Mixtape Show van BBC Radio. Zijn Seven Seals belandde zelfs in de eindejaarslijst van BBC 6.

Flowermouth deed samen met Over Poëzie en Muziek een oproep om via ons programma je gedichten (maximaal drie stuks) in te sturen. We hebben vele mooie inzendingen mogen ontvangen, daaruit met onze meelezers tien dichters geselecteerd, om vervolgens een top drie samen te stellen. Deze bestond uit Maddy Hulshof, Mariola Dirkzwager en Kamiel Choi.

In de uitzending van zondagavond 6 mei hebben we bekendgemaakt dat het gedicht Het achterland voorbij van Mariola Dirkzwager is uitgekozen door Flowermouth. In de volgende uitzending zal Mariola bij ons in de studio aanschuiven én zal de daarop gemaakte track voor het eerst te horen zijn!

Iedereen nogmaals enorm bedankt voor het meedoen!

Om te delen