Over ons

Wij, Mas Papo en Sabine Kars, zijn beiden dichter, poëzieliefhebber en muziekfreak. En sinds kort ook radioprogrammamaker. In juli 2017 bedachten we het format, zag ons concept het licht. In de weken die volgden werkten we het steeds verder uit, iets waar we eigenlijk nog altijd mee bezig zijn. Het is een bewegen, een groeien. Op zondag 8 oktober gingen we voor het eerst de lucht in met Over Poëzie en Muziek. Een nieuw en toegankelijk programma, eigenhandig op ons lijf geschreven.We hopen je te ontmoeten op het raakvlak van muziek en poëzie.

We gaan in gesprek met onder andere singer-songwriters, dichters, muzikanten, rappers, uitgevers en organisatoren. Er is veel ruimte voor bijzondere muziek en gedichten. We plaatsen liedjes, bands en poëten op de voorgrond. Belichten achtergronden. Met door ons in het leven geroepen vaste items als Woorden van de LuisteraarPoëzie in Muziek, Poëzie door Muziek, Oud Liedje in een Nieuwe Jas, en nog veel meer moois. Onder én zonder woorden.

De gekozen muziek is internationaal, onze poëtische en muzikale gasten komen uit het hele land. Maar ook verre buren, waar dan ook vandaan, zijn meer dan welkom om bij ons aan te schuiven. Onze blik wil zich onthouden van grenzen, net als de bereikbaarheid van het programma. Omdat zowel muziek als poëzie in de kern grenzeloos zijn. Er een hele wereld in kan schuilen.

Over Poëzie en Muziek wordt elke eerste zondag van de maand van 21.00 – 23.00 live bij B-FM uitgezonden. We zijn op elk moment en overal digitaal te beluisteren, waar je ook huist. Voor zowel live beleven als terugluisteren kun je terecht onder het menu-item Luisteren.

Via de lichtblauwe iconen onderaan de pagina’s kun je Over Poëzie en Muziek volgen op TwitterFacebook en LinkedInDaar zal regelmatig het laatste nieuws te vinden zijn en ook de links om de laatste uitzending terug te luisteren.

Wij hebben er zin in. Hopelijk jij ook. Heel graag tot snel, wanneer het jou uitkomt om te luisteren.

Mas en Sabine

 

Om te delen